vrijdag 17 augustus 2012

Lachende papa's & Landschapskunst

Oh, wat loop ik hopeloos achter met m'n blog. Ik heb zoveel leuke vluchtjes gemaakt, maar vergeet telkens een verhaaltje te schrijven. Misschien zijn de foto's wel leuker, dus hier een paar.

Nu het hele squadron gebrevetteerd is, grijpen we elke gelegenheid aan om even te fladderen. Zitten er familie, vrienden, of zelfs maar vage bekenden binnen vliegafstand, zijn we natuurlijk bereid om een kop koffie met appelpunt mee te nuttigen.


Zo zaten Reiniers pa en moe een weekendje op het subtropische Texel en kregen OLL Airservices en DannyAirways een request voor een fly in. No problem, daar maken we tijd voor. Met een departure over Leiden is dat wel zo direct en binnen no time waren we cleared to land op het gezelligste vliegveld van NL. Rein zette z'n pilotenpet op en voor het eerst (?) (waarom nu pas?) ging pa mee omhoog voor een rondje eiland. Hij vond het geweldig! Met een smile van oor tot oor, en met ontzag voor onze vliegkunsten, stapte hij weer uit. Zijn weekend kon niet meer stuk.


OLL had nog een charter in gedachten, al wist de boeker dat nog niet. Huh? OLLs pa woont in Friesland, en dat is vanaf Texel een leuk vluchtje over de Zuiderzee met een touch&go op de afsluitdijk. Pa dacht dat ie gewoon even hallo kwam zeggen op het vliegveld, maar ook hij mocht even mee, ook voor het eerst. Dat liet hij zich geen tweede keer zeggen, dus hop, erin. Misschien is het iets met papa's en dit vliegtuig, maar ook hij kwam met een smile breder dan z'n gezicht uit het toestel stappen :)

DannyAirways vloog de terugvlucht en had een sightseeing tocht uitgezet boven landschapskunst. Zo kwamen we over een aquaduct, het waterrijke Lemmer met een prachtig stedenbouwkundig plan waar iedereen met een boot bij hun huis kan komen (beroepsdeformatie, I know). Boven Flevoland deden we een looping boven WalibiFlevo, boven de Veluwe over een wildviaduct en bij Utrecht over de forten van de Hollandsche Waterlinie. Speciaal voor piloten en google maps ligt er in de Maarsseveense Plassen een avontureneiland voor kids in de vorm van een puzzelstuk. Dat vond ik toch wel heel bijzonder.

Wat is Holland toch mooi van boven! Wil je ook een keer Holland van boven zien? Bel me dan!

 





1 opmerking: