maandag 13 september 2010

Wheelie Landing

Op maandagen zijn de Touch&Go's op EHMZ (Midden-Zeeland, bij Middelburg) gratis. Do you need a better excuse to fly? Mijn favo & prive KLM stewardess (luxe he) Marguerite moest vandaag naar Singapore, dus een nieuwe instructeur naast me. Freek is zo ongeveer geboren in een vliegtuig en kan zo'n kist op z'n kop & achterstevoren vliegen. No sweat! Bij hem dan.

EHMZ is ondertussen bekend terrein, dus het circuit met de indraaimomenten zat al in m'n hoofd: langs de camping, over de bootjes, tussen de 2 boerderijen indraaien... Eerste landing ging natuurlijk bagger: met een behoorlijke klap op het gras, maar elke landing daarna ging een stukje beter. Lange final, korte final (dus net voor de landingsbaan indraaien en sneller dalen), 2 standjes flaps, 1 standje flaps (dus aankomen met hogere snelheid), boven het hek voor de baan het gas dicht en zwevend naar de lijn. 'Flaren' heet dat, waarbij je de overtollige snelheid (en dus lift) kwijt moet raken voordat het toestel verder zakt. Kijk: zo ging ik:



Perfect is het nog niet, maar ik was niet ontevreden. U kunt zich vanaf heden inschrijven als passagier bij DannyAirways. Als je durft :)

2 opmerkingen:

  1. lieve Danny,
    Ik geef mijzelf op om met je mee te vliegen.
    Gr. Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank voor uw boeking. Uw reserveringsnummer is DA003 (DannyAirways vlucht 003). Helaas is de datum van uw vlucht op dit moment nog niet bekend. E.e.a. Is afhankelijk van het weer en het lesprogramma. Er wordt contact met u opgenomen zodra de mogelijkheid voor een vlucht zich aandoet.

    Met vriendelijke groet,
    Danny Airways

    D. van Munster
    Managing director

    BeantwoordenVerwijderen