zaterdag 25 september 2010

TomTom: Sla bij de volgende boom linksaf

Volgende week begint de theoriemodule Navigatie. Bij de lessen gebruik je wat kleine hulpmiddelen als een schaallineaal en een gradenboog. Dat was voor ons meer dan reden genoeg om een retourtje naar de Pilotshop op vliegveld Lelystad te boeken.

Om een vliegende start te maken met de theorie besloten we, met hulp van Marguerite, een navigatieplannetje te maken voor deze vlucht. Wat een slecht excuus om weer een avondje op de club aan de bar te eindigen :) Gebogen over de kaart, op zoek naar herkenningspunten op de grond: kerktorens, bruggen en kruisingen van snelwegen en spoorlijnen. Mijn deel van het retourtje ging via de Mike departure, tussen de zendmasten van Lopik en IJsselstein (even hoog als onze vlieghoogte: 1200ft) door naar het knooppunt van A27 en A2, richting de kruising van de A28 en A1 bij Amersfoort en de brug bij Harderwijk (over het Dolfinarium) naar Flevoland naar het veld van Lelystad.
EHRD-EHLE 24-09-2010 weergeven op een grotere kaart
Het navigeren ging eigenlijk best wel goed: je hebt in de lucht een prachtig ver uitzicht, dus duidelijke herkenningspunten zie je van ver al aankomen. De wind duwt je uit koers, dus soms moet je wat corrigeren omdat de wind toch anders is dan waarmee je hebt gerekend. Wat is Flevoland leeg zeg! Net een lappendeken van weilandjes en rechte wegen. En wat een hoop windmolens! Wel 100!

Na een lekker diner op het terras in de zon vloog Ernst terug, via de Muiderbrug, de Loosdrechtse Plassen, de kruising spoorlijn-A2, de kruising spoorlijn A12 en het centrum van Gouda weer terug naar Mike. Onderweg nog een mooi kasteeltje gespot! Iemand een idee hoe deze heet?
Marguerite was heel tevreden, en wij niet minder! :)

1 opmerking:

  1. Hey Danny,

    Das Kasteel de Haar, in Haarzuilens. Vlakbij Utrecht, maar dat had je hopelijk wel in de gaten...;-)

    Grtz
    Marc

    BeantwoordenVerwijderen