zondag 16 mei 2010

Rondje Zeeland

Net terug uit New York. De beste remedie tegen een kater is weer drinken. Misschien is de beste remedie tegen een jetlag wel weer gaan vliegen. Dus... waar wachten we op?

Deze keer maar eens een Robin proberen, de PH SVM of Papa Hotel Sierra Victor Mike. Zoals gezegd met joystick en glazen dak. Cool! Dit is ook een dubbelles met Ernst, dus gelijk maar internationaal. Naast Middelburg ligt vliegveld Midden Zeeland (EHMZ). Deze les krijgen we van Margerite, stewardess bij onze nationaal-Franse trots. Ik vlieg heen van baan 06 via Hotel, Ernst terug op 24 via Romeo. Onderweg mag ik zelf beetje bochtjes vliegen, preferably zonder hoogteverlies. Na een paar bijna duikvluchten gaat dat best redelijk. Valt me op hoe makkelijk je kan navigeren bij mooi weer. Je ziet de landkaart letterlijk voor je, dus met mijn kaartleeservaring moet dat best lukken. Jammer alleen dat de landkaartkleurtjes in het echt niet kloppen, de baan van EHMZ is een grasbaan, dus helemaal niet paars en daarom moeilijk te vinden tussen de andere weilanden.

Na een landing door Margerite over de groene taxi baan (alles naast de runway pionnetjes is taxi way) parkeren voor het cafe voor een drankje en het indienen van het vluchtplan voor de terugreis als passagier, voor het maken van leuke fotootjes van Rotterdam bij zonsondergang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten