zaterdag 2 juli 2011

Miniserie Yuppenweek: the cast

Echte boys hebben toys, boys-toys, niet te verwarren met toyboys. Iets dat groot is, duur is, snel gaat, iets met techniek, iets met een motor erin en waar je uuuuuren mee zoet kan zijn, en waar je na het spelen nog uuuuuren over kan praten. Piloten in opleiding zijn daarin misschien wel de overtreffende trap. Omdat de mensen om ons heen dat na een half uurtje toch echt wel nerdy beginnen te vinden, zijn we genoodzaakt ons met soortgenoten af te zonderen. Elk jaar organiseert de VCR om die reden een clubweek naar het vliegveld van St. Valery en Caux in Frankrijk, tussen Dieppe en Le Havre.

Starring in deze mini-serie, in alfabetische volgorde:

Bill de Koning; door anderen 'le roi' genoemd, maar noemt zichzelf Bravo India Lima Lima, naar goed overgenomen gebruik van het 070 squadron. Oud marine vlieger en al eeuwen instructeur bij de VCR. Al jarenlang de organisator van de clubweek. Als een kind van 18 in een lichaam van een man van 78. Tijdens de lessen is hij heel streng en schuwt er niet voor terug om je hand van de throttle af te duwen, om het zelf te laten zien, want jullie leren het toch nooit, stelletje burgers! Aan de grond glinsteren zijn ogen bij elke schuine opmerking. Uitvinder van het weduwe-effect. Rookt Miss Elephant sigaren.

Danny van Munster; Ook wel 'DannyAirways' genoemd, naar zijn eigen wanna-be-airline. Leerling vlieger bij de VCR, aspirant-lid van het 070 squadron want hij woont in 015 en dat is toch wel een minpunt, lest o.a. bij Marguerite in de Robin toestellen, tijdens de clubweek op de PH-SVQ (de Quebec).


Marguerite Moquette; Ook wel 'Mike Mike' genoemd. Doordeweeks stewardess business class op intercontinentale vluchten bij de witte zwanen, in het weekend instructeur (m/v) bij de VCR. Spaart solo-verklaringen voor een volledig instructeursschap. Draagt op feesten en partijen kittige jurkjes, tot groot plezier van menig, niet in de laatste plaats van le roi.




Otto van der List; Ook wel 'Oscar Lima Lima' genoemd. Leerling vlieger bij de VCR, zit tegen z'n examen aan en is volledig lid van het 070 squadron. Is dol op Calvados en rookt een sigaartje mee. Krijg je niet op de kast. Vliegt samen met Victor Delta Kilo op de Pipers, tijdens de clubweek op de PH-VSY (Yankee).


Paul van Zijl; Ook wel 'Zulu' genoemd. Leerling vlieger bij de VCR, zit ook in de laatste fase van zijn opleiding en is volledig lid van het 070 squadron, ondanks dat hij in Voorburg woont en niet in The Hague. Als Paul honger krijgt, gaat hij achtereenvolgens over in de Incerfa, Alerfa en Detresfa (de fases van alarmering wanneer een toestel niet binnen zijn vliegplan op de bestemming aankomt), met afnemende woordenschat. Paul is supertrots op zijn Cessna 152, tijdens de clubweek de PH-HGO (Golf Oscar).

Reinier de Wit; Ook wel 'Rijksdienst voor het Wegverkeer' genoemd. Leerling vlieger bij de VCR en volledig lid van het 070 squadron. Gaat met zijn 2 meter altijd netjes gekleed. Kan goed le roi nadoen: waarom hangen jullie nog niet in de lucht, stelletje amateurs! Zit vol met commerciele ideeen over de club en dromen over een eigen toestel. Dat wordt dan een Cessna 208, maar hij moet het nu nog doen met een Cessna 172, tijdens de clubweek de PH-ANH (Alfa November)



Vincent de Klerk; Ook wel 'Victor Delta Kilo' genoemd. Vincent is de enige leerling vlieger met een behaalde MJ rating (Michael Jackson rating, door zijn solo op de dansvloer op zijn eigen huwelijksfeest). Vincent lest op de Pipers, tijdens de clubweek op de PH-SVG.

1 opmerking:

  1. The Cast is goed neergezet! In volledig juiste bewoording met vooral zéér bijpassende foto's. Vooral van Bravo India Lima Lima! wat een plaat! De kapstop is neergezet, nu deel 1 van de mini serie?
    Grt., Oscar L.

    BeantwoordenVerwijderen